Introductie sportduiken

Duiken is een mooie en veelzijdige hobby

Maak kennis met het fascinerende onderwaterleven en ervaar de rust en ontspanning onder water. Je bent nu in de gelegenheid deze leuke sport te beoefenen. Probeer eens of duiken iets voor jou is door het maken van een introductieduik. Je krijgt een korte inleiding in het theorielokaal, de benodigde materialen worden ingepakt en op naar de duikplas. Vervoer vanaf de duikschool naar de duikplas wordt geregeld. Hier kun je samen met een gecertificeerde instructeur in rustig en ondiep water het duiken ervaren. Je wordt nu niet opgeleid als sportduiker en je krijgt dus (nog) geen duikbrevet. Natuurlijk zijn volledige duikcursussen ook mogelijk.

DS_Verrije_0003

 

Duik je al?

Hou je vaardigheden op peil door met ons te duiken. Begeleide duiken zijn mogelijk, wij kunnen ook helpen jouw kennis en vaardigheden te verdiepen. Als je al een brevet hebt kun je hogere brevetten halen, specialisaties volgen en zelfs een opleiding tot instructeur behoort tot de mogelijkheden. Overigens worden alle door een erkende organisatie afgegeven duikbrevetten door ons geaccepteerd. Als je ergens anders (op vakantie) een brevet hebt gehaald kun je dus altijd verder met het volgende niveau.

Heel veel mogelijkheden

Bij ons kun je opleidingen volgen als sportduiker (1* duiker, 2* duiker en 3* duiker), technisch duiker (Nitrox en Decompressie duiker opleidingen), gespecialiseerd duiker (zoals zoeken en bergen, driftduiken, getijdenwater duiken, redden) en dus ook instructeur worden.

Erkende duikbrevetten

Je volgt een cursus die resulteert in een wereldwijd erkend duikbrevet. Wij leiden op voor brevetten van NOB/CMAS en TDI.

DS_Verrije_0001

Veel persoonlijke aandacht

Bij duikschool Verreij is de insteek cursisten op een veilige en leuke manier te begeleiden bij het uitoefenen van de duiksport. Daarom zijn de betrokken instructeurs minimaal als 2* instructeur gecertificeerd. In het buitenwater is bij iedere twee cursisten minimaal een 2* instructeur aanwezig. Je bent dus verzekerd van een optimale begeleiding. Alleen opgeleide duikers mogen zonder directe supervisie van een instructeur (maar altijd in buddyparen) het water in. Tijdens een opleiding van ongebrevetteerde duikers of een introductie zijn de groepen in het theorielokaal nooit groter dan zes personen.

Wij verzorgen ook opleidingen elders

Indien gewenst is het ook mogelijk complete cursussen te laten verzorgen op locatie. Zo kun je bij jouw duikclub bijvoorbeeld een cursus Nitrox of decompressieduiken laten verzorgen. Natuurlijk gaan we in ieder geval op reis voor het duiken in getijdenwater (Zeeland) of het maken van diepe duiken in Zeeland of Hemmoor in Duitsland. Verder werken we regelmatig samen met de Pro Shop duikschool in Winsum (Gr.).

Veiligheid voor alles

Natuurlijk hebben we veel aandacht voor de veiligheid van de cursisten. Maar dat kunnen we niet alleen, daarom vragen we jou in je eigen belang de aanwijzingen van de instructeur op te volgen. Diezelfde instructeur is opgeleid om het jou naar de zin te maken en om jouw veiligheid te waarborgen.

Kan iedereen duiken?

Iedereen die over een goede gezondheid beschikt, ouder is dan 14 jaar en bereid is wat tijd en energie in een duikopleiding te steken, kan leren duiken of een introductieduik maken. Er is geen maximum leeftijd waarop je mag of kunt duiken, hoe fit jij je voelt en jouw gezondheid zijn bepalend. Natuurlijk moet je voor je begint wel een verklaring betreffende jouw gezondheid invullen, dit om problemen tijdens het duiken te voorkomen. Raadpleeg bij twijfel altijd een arts die bekend is met de duiksport. Bij minderjarigen moet een ouder of voogd toestemming geven en de verklaringen mede ondertekenen.

DS_Verrije_0002

Is duiken in Nederland wel leuk?

Afgezien van de unieke ervaring van gewichtloosheid en de rust onder water valt er ook nog genoeg te zien! Niet alleen in het buitenland, maar óók Nederland is erg mooi onder water. En vaak dichterbij dan je denkt. Dus het antwoord is… ja, duiken is zeker leuk!

Zijn we aan het duiken, spreek dan een boodschap in… we bellen terug!

DS_Verrije_0004

Duikschool Verreij
Grootslag 4
7933 RL  Pesse

Tel: (0528) 23 16 41